Felavatják a Puskás Arénát

2019.11.15

Pénteken este a Magyarország - Uruguay mérkőzéssel avatják fel a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokság egyik helyszínét, az új Puskás Arénát.

A stadion látványvilága a régi Népstadiont idézi, melynek betonját beépítették az új aréna alapszerkezetébe és falaiba, és a futballpálya középpontja is éppen ott van, ahol korábban is volt. Az új stadion ugyanakkor mindenben megfelel az Európai Labdarúgó Szövetség legszigorúbb előírásainak.

Fürjes Balázs kormánybiztos:

- Fontos volt az is, hogy egy XXI-századi ultramodern aréna jöjjön létre, amely a nézőket maximális mértékben szolgálja ki. A lelátó közel van a küzdőtérhez, kellően meredek. A teljes lelátó fedett, a tető hangvetőként is működik, úgyhogy biztosított a katlanhangulat.

A multifunkcionális élményaréna három év alatt készült el, befogadóképessége futballmérkőzésen 67 ezer, koncerten 78 ezer fő.

A pályát a legmodernebb eljárással készült, műanyagszálakkal megerősített hibrid gyepszőnyeg borítja, és korszerű a lelátó, az öltözők, illetve más kiszolgáló helyiségek kialakítása és berendezése is.

A stadion teljesen készpénzmentes. A büfékben fizetni például csak mobiltelefonnal, bankkártyával vagy a rendezvények hivatalos fizetőeszközével, feltölthető HelloPay kártyával lehet.

Kristóf Péter:

- Az új Puskás stadionban az Eb-n négy találkozót, három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek. Ha a magyar csapat kivívja a részvételt, kétszer mindenképp itt játszik majd.