Európa-szerte romlik a járványhelyzet

2020.08.26

Európa-szerte egyre több új koronavírusos esetet regisztrálnak, a legtöbb országban a májusi helyzetre hasonló adatok miatt újabb szigorításokat vezetnek be.

Szerdától komoly szigorítások jönnek a franciaországi Marseille-ben és környékén. A bárok és éttermek este csak 11 óráig lehetnek nyitva, és már az utcákon is kötelező maszkot viselni. A Francia Riviérán az elmúlt egy hétben 3000 új koronavírusos esetet jelentettek. 100 ezer főre 177 megbetegedés jut. Ez több mint Párizsban.

  • Koronavírus-gócponttá vált egy francia nudistatelep
  • A Francia Riviérán gyorsabban terjed a koronavírus, mint Párizsban

Olaszország népszerű üdülőszigetén, Szardínián is egyre több a megbetegedés. Egyetlen nap alatt ezer tesztet végeztek és majdnem minden 10. pozitív lett. Az éjszakai szórakozóhelyek lehetnek a gócpontok. A híres Billionaire klub alkalmazottai közül 52-en lettek koronavírusosak.

Pozsonyban olyan gyorsan romlik a helyzet, hogy a szlovák hatóságok vörös jelzést adtak ki. Ez azt jelenti, hogy zár alá helyezik a kórházakat és idősotthonokat, valamint betiltják a tömegrendezvényeket.

Mindeközben Rotterdamban egy férfi szervezetéből ismét kimutatták a koronavírust, nem sokkal azután, hogy egyszer már meggyógyult. Eddig csak egy 33 éves hongkongi férfi kapta el kétszer a kórt.

Emiatt a WHO is aggódik. A világszervezet szerint kicsi az esélye az újrafertőződésnek, de ezek az esetek is jól bizonyítják, hogy egyelőre senki sem élvez teljes védettséget.