Eltűnt egy orosz repülőgép Kamcsatkánál

2021.07.06

Eltűnt egy orosz légitársasághoz tartozó AN-26-os típusú utasszállító repülőgép 28 emberrel a fedélzetén az orosz távol-keleti Kamcsatka-félsziget felett - közölte kedden az ország katasztrófavédelmi minisztériuma.

A géppel, amely a régió fővárosából, Petropavlovszk-Kamcsatszkijból a félsziget északi részén fekvő Palana településre tartott, mintegy tíz kilométerre úti céljától, ereszkedés közben vesztette el a kapcsolatot a légiforgalmi irányítás - tette hozzá a tárca.

A tájékoztatás szerint helikopteres kutató- és mentőcsapatok tartanak a térségbe. A Kamchatka Aviation Enterprise nevű légitársasághoz tartozó gép fedélzetén 22 utas és hattagú személyzet tartózkodott - derült ki a minisztérium közleményéből.

A helyi meteorológiai szolgálat szerint a térségben a gép eltűnésekor felhős volt az időjárás.

A katasztrófavédelem egy forrása azt mondta: előfordulhat, hogy hibáztak a gép pilótái a rossz látási körülmények között. A személyzet előzőleg nem számolt be semmilyen meghibásodásról.

A gép 1982-ben állt forgalomba. Repülési engedélye idén augusztus 30-ig tart - derült ki elérhető információs forrásokból.