Elmaradt a MU–Liverpool szurkolói zavargások miatt

2021.05.03

Elmaradt a Manchester United-Liverpool mérkőzés az angol labdarúgó bajnokságban.

A találkozó tervezett időpontja előtt több ezer manchesteri szurkoló tüntetett az Old Traffordnál, és el is zárták a stadionhoz vezető utakat. Több százan a stadionba is bejutottak, és elfoglalták a létesítményt, ahonnan végül a rendőrök szorították ki őket.

Egy szurkoló azt mondta, a kapzsi tulajdonosok rossz irányba viszik a klubot, és el akarják venni tőlük. De ezzel csak ezt érték el, a szurkolók nem állnak le, amíg nem kapják vissza a klubjukat.

A napok óta dühös szurkolók haragját az váltotta ki, hogy a klubtulajdonos Glazer család el akarta indítani az együttest a gyorsan meghiúsult európai Szuperligában.

"Tiltakozunk a paraziták ellen, akik már közel 20 éve birtokolják a klubot. Kivettek belőle egymilliárd fontot ez idő alatt, miközben a rivális Manchester City tulajdonosai hasonló összeget invesztáltak be. Ezért dühös itt mindenki. Ebben a haragban csúcsosodik ki az elmúlt másfél évtized, az, hogy megfosztottak minket a klubunktól - mondta egy másik szurkoló.

Hasonlóan foglalt állást egy nő is, aki szerint a Glazer család kivéreztette a klubot, amelyet fejőstehénnek használ.

A Premier League a biztonságot szem előtt tartva, a rendőrséggel, a klubokkal és a helyi szervekkel együtt döntött a Manchester United-Liverpool mérkőzés elhalasztásáról, melynek új időpontját még nem tűzték ki.