Elképesztő wellnes-lehetőségeket kínál a bolgár tengerpart

2020.08.21

A Postcards stábja a Fekete-tenger partján járt. A hely - elegáns szállodáival, aranypartjaival, melegvízű forrásaival - egyre népszerűbb nyaralócélpont. Az Euronews a helyi wellness lehetőségeit térképezte fel.

A legrégebbi szakaszon, a Szent Konstantin és Helenán egy tipikus helyi kezelést próbáltak ki: a sárterápiát.

Európában Bulgáriát egyedül Izland előzi meg a termálforrások számát illetően. A Fekete-tenger partja gazdag ásvány- és termálvízben: ezek gyógyászati jelentősége felbecsülhetetlen.

"A hely története 112 évvel ezelőtt kezdődött. Az utolsó cárok kedvenc helyének számított, előszeretettel pihentek itt, élvezték a part, a strand relaxációs-, valamint a termálvíz gyógyító erejét , egyszóval mindent, amit ez a környék nyújtani képes. Azóta próbáljuk visszaállítani ezt a történelmi múltat a mai modern helyen. És valóban, a kedvenc helye azoknak, akik egészségügyi problémával érkeznek ide, gyógyulási céllal. Fizikai és mentális értelemben egyaránt" - mondta Ljubo Sztambolijszki, a Szent Konstantin és Helena marketingigazgatója.

Az évek során egyre több hotel épült a tengerparton, egy rakás spa-kezelést kínálnak.

Bulgária tehát a fenntartható irányba ment el az idegenforgalom területén annak érdekében, hogy ezt a csodát az elkövetkező generációk is élvezhessék.