NHL - Edzőt váltott a Montreal

2021.02.22

Menesztették Claude Julient, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Montreal Canadiens vezetőedzőjét.

(forrás-mti)
(forrás-mti)

A patinás klub szerdán jelentette be, hogy a rossz eredmények miatt szerződést bontott a trénerrel, valamint Kirk Muller másodedzővel. Ideiglenesen Dominique Ducharme kapott megbízatást a vezetőedzői posztra, akinek egyik segítője Alex Burrows lesz.
A Montreal jól kezdte a koronavírus-járvány miatt csak január közepén indult szezont, ám a legutóbbi tíz összecsapásából csak négyet tudott megnyerni, sorozatban három vereséggel a kanadai csoportban visszacsúszott a negyedik helyre, és legutóbb szétlövésben kikapott a sereghajtó Ottawa Senatorstól.
A 60 esztendős Julien három szakaszban 201 győzelmet, 175 alapjátékidős és 50 hosszabbításos vereséget, valamint tíz döntetlent ért el a Canadiensszel. A Boston Bruinsszal 2011-ben Stanley Kupát nyert, míg 2009-ben őt választották az év edzőjének.
A 47 éves Ducharme az elmúlt két idényben másodedzőként dolgozott Montrealban, a kanadai junior válogatott szövetségi kapitányaként nyert világbajnoki arany- és ezüstérmet, míg hazája junior ligájában volt bajnok a Halifax Mooseheads együttesével.
A gárda legközelebb magyar idő szerint péntek hajnalban lép pályára a Winnipeg Jets otthonában.