Egyre több a koronavírusos eset Európában

2020.08.13

Újra növekvő koronavírus-fertőzéses esetekkel küzdenek Európában. Spanyolországban ismét tábori kórházat állítottak fel, hogy a vírus okozta megbetegedésben szenvedőket kezeljék, miután egy nap alatt 1418 új fertőzést regisztráltak. Szakemberek szerint most mindent meg kellene tenni, hogy megakadályozzák a kitöréseket.

Németországban is újabb rekordot ért el a koronavírusos megbetegedések számának növekedése: több mint 1200 új fertőzést jelentettek az elmúlt 24 órában. Az előző három hónapban ez a legtöbb eset egyetlen nap alatt. Az új tanév kezdetén arról is vita folyik, hogy kell-e maszkot viselni a gyerekeknek az iskolában.

- Úgy látjuk, hogy különösen indokolt maszkot viselni. Ez azért jó, mert ezzel véded magadat és másokat is. Arra is vannak tervek, hogy az osztályteremben is kötelező lenne viselni a maszkot - mondta a berlini iskolabizottság diák delegáltja, Miguel Gongora.

Görögországban most regisztrálták a legtöbb új fertőzést egy nap alatt a koronavírus-járvány kezdete óta. Az elmúlt 24 órában több mint 260-an fertőződtek meg, de már a hónap eleje óta folyamatos az esetszámok emelkedése. A hatóságok szerint ennek oka, hogy sokan nem tartják be a távolságtartási szabályokat az éttermekben és a nyilvános helyeken.

A koronavírus okozta betegségben az Egyesült Királyságban vesztette életét a legtöbb ember Európában. Ez a szám most több mint ötezer fővel csökkent, mert megváltoztatták a regisztráció módszerét. Korábban ide számoltak minden pozitív koronavírus-tesztet produkáló áldozatot, függetlenül a halál pontos okától.