Egy szürreális kiállítás a kudarcról

2021.03.02

"Kudarcok!

Amikor a dizájn felülkerekedik, és uralja a praktikumot" címmel nyílt egy szórakoztató kiállítás a franciaországi St.Etienne kortárs művészeti és formatervezési múzeumában.

A kiállítás három részből áll; a valószerűtlen, a kényelmetlen és a láthatatlan tárgyak. Egy a közös bennük; használhatatlanok. Valamint a járvány miatt online tárlatvezetés mellett fedezhetők fel.

A kiállítás koordinátora kiemeli, "a kudarc komoly téma, általában kerüljük azt, hogy szóba hozzuk a beszélgetések során. Ezért a kudarcot állítottuk a tárlat fókuszába, de sok humorral, iróniával közelítjük meg. A kudarcokból tanulhatunk, és számos felbecsülhetetlen alkotás, innováció született már téves tervezésből."

A kiállított használhatatlan tárgyak arra is rávezethetik a szemlélőt, hogy mi tehet egy terméket kultikussá...

Talán, amikor az alkotó egy álmot, egy vágyat vált valóra....

"Jacques Carelman számos megvalósult látomással jelentkezik. Ő nem a kütyüvilágot, hanem a humort, a szürreális költészetet képviseli. Egy sajátos perspektívából láttatja a világot. Nála egy szék lehet francia konzervdoboz, vagy a fakír kihívása" - magyarázza Sylvie. "Őszintén; kinek jutott eszébe a légtornász melltartója? Csak fordítva kell felvenni, hiszen az artista ideje nagy részét fejjel lefelé tölti."