Dollármilliárdokat fordít az Egyesült Államok a koronavírus elleni védőoltásra

2020.03.09

A New York-i tőzsde is komoly esést könyvelhetett el pénteken a koronavírus miatt. A 30 legfontosabb amerikai iparvállalat papírjait összesítő Dow Jones index több mint három százalékot zuhant. A bizonytalanságtól tartó emberek közül sokan állampapírokba teszik át a megtakarításaikat. Vagy aranyba - a nemesfém ára hét éve nem volt ilyen magas a keresletnövekedés miatt.

Az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump közben aláírta a koronavírus miatti rendkívüli segélycsomagról szóló törvényt. Trump eredetileg 2,5 milliárd dollárt kért, de a Kongresszus 8,3 milliárd dollár elkülönítéséről döntött.

Az éves magyar költségvetés több mint tizedét kitevő összeg jelentős részét a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésére fogják fordítani. Trump az aláírás után azt mondta, hogy a probléma a semmiből érkezett, de gondoskodnak a megoldásáról.

A piacokon az sem segített, hogy a munkaügyi tárca kiváló foglalkoztatási adatokat publikált. Februárban több mint negyedmillió új álláshely jött létre az Egyesült Államokban.