Csúcson a fertőzöttek száma

2020.11.05

Rekordszámú új fertőzöttet regisztráltak hat országban is az elmúlt 24 órában. Oroszország, Svájc, Lengyelország, Ausztria, Lettország és Észtország is minden eddiginél több napi új fertőzöttet jelentett. A világ negyedik legmagasabb esetszámát mutató Oroszországban 18 ezren, míg Svájcban több mint 10 ezren fertőződtek meg.

Olaszországban péntektől négy régiót zárnak le részlegesen. Lombardia, Piedmont, az Aosta-völgy, valamint Calabria déli része az úgynevezett "vörös zónába" került, vagyis ezeken a területeken az emberek csak munka, egészségügyi ok vagy vészhelyzet miatt hagyhatják el otthonaikat. Az olasz kormány megpróbálja elkerülni az egész országra kiterjedő lezárást, helyette a kockázat mértékéhez igazodó, háromlépcsős rendszerrel próbálkozik.

Cipruson éjszakai kijárási korlátozást hirdettek ki, ettől az intézkedéstől remélik a koronavírus-járvány terjedésének megfékezését. A szigeten az elmúlt hetekben jelentősen nőtt az esetek száma. A kijárási tilalmat csütörtökön vezetik be, este 11-től reggel 5-ig tart és a tervek szerint november 30-ig marad érvényben.