Budapesten dicsérte a magyar családpolitikát Mike Pence

2021.09.24

A magyar kormány családpolitikáját dicsérte Mike Pence volt amerikai alelnök a Budapesti Demográfiai Csúcson. A politikus szerint a Trump-adminisztráció hasonlóan gondolkodott a világról, mint a térség népei.

"Ahogy a szabadságharcosok is ellepték Budapest utcáit 1956-ban, hogy lerázzák magukról a kommunista elnyomást, meglátásom szerint úgy utasítják el Közép- és Kelet-Európa lakói a modern baloldal vízióját egy kereszténység, nemzet és család utáni világról" - mondta Donald Trump egykori alelnöke a csúcson tartott beszédében, melyben többször is hangsúlyozta, hogy a civilizációnk és a nemzeteink alapköve a család.

A konferencián Orbán Viktor is felszólalt, Ferenc pápa támogatását is felemlegette a magyar családpolitika kapcsán.

"Két hete járt itt a szentatya. Bátorított bennünket a családpolitikában, azt mondta, ne torpanjunk meg. Mi nem is adjuk fel, és Brüsszellel meg fogjuk vívni a gyermekvédelemről szóló csatát" - állította a magyar kormányfő.

A kétnapos, pénteken véget érő demográfiai csúcson tizennyolc ország hetven előadója szólal fel a fenntarthatóság és a család témakörében. Magyar részről Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter is beszédet mondott, a nemzetközi porondról pedig Aleksandar Vučić szerb államfő, valamint Janez Janša szlovén és Andrej Babiš cseh miniszterelnök is beszélt már.