Budapest ne legyen a foci Ischglje

2020.09.24

A Bayern-Sevilla Szuperkupa budapesti meccséről a Kicker sem tudósít a helyszínről - értesítette olvasóit a legtekintélyesebb német labdarugó szaklap.

Számos más német - köztük a Sky és a DAZN szerkesztőséghez hasonlóan - a Kicker sem küldi munkatársait Budapestre.

Az Európai Szuperkupa döntőjének helyszíne, a Puskás Aréna Budapesten   -   Szerzői jogok  MTI/Mónus Márton
Az Európai Szuperkupa döntőjének helyszíne, a Puskás Aréna Budapesten - Szerzői jogok MTI/Mónus Márton

"Riportereinket nem kívánjuk kitenni fölösleges kockázatnak. Ebben a különleges helyzetben az egészség fontosabb a helyszíni tudósításnál" - így indokolták a döntést.

A Bayern meccse egyre inkább politikai kérdéssé vált - ezt írja a Welt, és hozzáteszi, hogy miközben Orbán és az UEFA nézőket akar a stadionba, a főpolgármesternek más a véleménye.

"Ha lenne jogi lehetőségem dönteni ebben a kérdésben, a mérkőzést biztosan zárt kapuk mögött rendeznék meg" - idézi a német napilap a Népszavának nyilatkozó Karácsony Gergelyt.

Budapest ne legyen a foci Ischglje

"Mindent megteszünk annak érdekében, hogy Budapest ne legyen a foci Ischglje" - utalt Karl-Heinz Rummenigge az osztrák síparadicsomra, ahol a tavasszal rövid idő alatt több ezren fertőződtek meg koronavírussal, emiatt a kisvárost az európai járvány egyik gócának tartják.

A Bayern elnöke a ZDF reggeli adásában azt mondta: "komolyan és fegyelmezetten" készülnek a koronavírussal kapcsolatos problémákra az ellentmondásos budapesti meccsen.

Félelem és bírálatok a budapesti döntő előtt

Mindössze 500 Sevilla-szurkoló utazik csak Budapestre az andalúziai csapat támogatására - emlékeztet a Mundo Deportivo, és hozzáteszi, hogy további 800 német szurkoló végül lemondta látogatását, a - mint írják - egészségügyi ellenőrzés elmaradása miatt a rendezvény helyszínén.

Félelem és az UEFA bírálata a budapesti döntő előtt - ezt írja a madridi El Mundo, és másokkal együtt emlékeztet arra, hogy a szurkolókat kísérleti nyulakként kezelik.

A magyar járványhelyzet - az eltelt 72 órában újabb 2500 fertőzést regisztráltak - aggasztja a bajor csapat szakvezetését. A korábbi 2100 közül még 800 müncheni szurkoló mondta le részvételét - jelenti az El Mundo.

A Sevilla szurkolói Bázelben, 2016-ban, a Liverpool elleni EL-döntő előttAP Photo/Martin Meissner
A Sevilla szurkolói Bázelben, 2016-ban, a Liverpool elleni EL-döntő előttAP Photo/Martin Meissner

"Nem teljesen értjük", miért engedélyezték 20 ezer ember beléptetését a stadionban - idézi a lap Hansi Flicket, a Bayern edzőjét.

Ugyanakkor Orbán Viktor miniszterelnököt is idézik, aki szerint a "Puskás Aréna biztonságosabb minden más találkozónál".