Botrány a BL-ben, félbeszakadt a PSG-Basaksehir mérkőzés

2020.12.09

Botrányba fulladt a kedd esti Paris Saint-Germain-Basaksehir mérkőzés a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében. A játék nagyjából negyed óra után szakad félbe, azt követően, hogy a negyedik játékvezető,

Sebastian Coltescu a török csapat segédedzőjének kiállítását javasolta a bírónak. Coltescu többször is a román negru, azaz fekete szót használta a korábbi kameruni válogatott Pierre Webóra, amit többen rasszistának éreztek, és végül mindkét klub játékosai levonultak a pályáról.

Az UEFA a Twitteren jelentette be, hogy vizsgálatot indít az ügyben, és a két csapattal egyeztetve arra jutott, hogy a mérkőzés hátralévő perceit szerdán 18:55-től játsszák le, egy új bírói csapattal.

A Paris Saint-Germain és a Basaksehir hivatalos Twitter-csatornáján a rasszizmust elítélő üzenetet tettek közzé, és több játékos is hasonló bejegyzéseket osztott meg.

A szerdai mérkőzés eredményétől függetlenül már biztos, hogy a PSG bejutott a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé, a Basaksehir pedig a csoport utolsó helyén végez.