BL-szerda a címvédővel

2021.03.17

Szerdán két mérkőzéssel zárul a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős programja.

A címvédő Bayern München, a római 4-1-es győzelem után kényelemes helyzetben fogadhatja a Laziót a visszavágón.

A bajorok "idegességét" jelzi, hogy egyedül az az álhír vetett hullámokat házon belül, hogy a csapattal 2019 novembere óta hat trófeát nyerő Hansi Flick lesz az EB után a német szövetségi kapitány.

Olasz kollégája várakozásait jól jelzi, hogy azt kérte játékosaitól, élvezzék a BL-meccs minden percét egy fantasztikus ellenféllel szemben, amelyik Európa, sőt a világ legjobbja. "Gyorsnak, agresszívnek, és eltökéltnek kell lennünk az ő otthonukban. Már megtapasztaltuk, így tudjuk milyen játékerőt képvisel, mennyire nagyszerű együttes. Teljesen megérdemelten szerezte meg az összes címét az elmúlt időszakban" - nyilatkozta Simone Inzaghi.

Akinek nem is lehetnek vérmes reményei. A Lazio három vesztes bajnoki után végre nyert a hétvégén a sereghajtó Crotone ellen, szűken, 3-2-re. De a "Biancocelesti" messze van a csúcsformától. Örülhet, ha szűk vereséggel megússza a müncheni Allianz Arénában.

A másik szerdai párharcban jobban áll a Chelsea, mivel a londoniak 1-0-ra tudtak nyerni Madridban az Atletico ellen.

Thomas Tuchel és magyar segítője, Lőw Zsolt január végén vette át a kékek irányítását, azóta a Chelsea nem talált legyőzőre.