459 új fertőzött Magyarországon, soha ennyi nem volt még. Egy beteg meghalt.

2020.09.04

Az elmúlt 24 órában **459 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 7382 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy 82 éves krónikus beteg. **

A szennyvízből vett minták arra engednek következtetni, hogy Budapesten és Debrecenben emelkedik leginkább a fertőzöttek száma.

Az új fertőzöttek átlagéletkora 26 év

A tavaszi járványhullám alatt a betegek átlagéletkora 67 év volt, a mostani, őszi hullám alatt viszont 26 év, közölte pénteken az adatot a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Mivel tavasszal a kockázati csoportba tartozók betegedtek meg elsősorban, akik aztán kórházba kerültek és kezelést kaptak, akkor sokkal nagyobb volt az egészségügyi rendszer leterheltsége, mint most.

Orbán: az idősek élete a fiatalok kezében van

Az új gócok is elsősorban olyan helyeken alakulnak ki, amiket főként fiatalok látogatnak: gólyatáborokban, szórakozóhelyeken vagy esküvőkön.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken arra kérte a fiatalokat, hogy tartsák be a szabályokat, mert a szülők, nagyszülők élete elsősorban az ő kezükben van.