43 évesen is Super Bowlba vezette csapatát Tom Brady, Tampa Bay-Kansas City az NFL fináléjában

2021.01.25

Tampa Bay Buccaneers-Kansas City Chiefs párosítással zárul az NFL szezonja. Korábban egyetlen csapat sem volt még a világ első számú amerikaifutball-bajnokságában, amely saját stadionjában játszhatott Super Bowlt, a Tampának viszont ez most összejön. Nem lesz könnyű dolga a rekordokat halomozó irányító, Tom Brady együttesének, a címvédőt kellene ugyanis legyőzniük február 7-én.

Tom Brady, a Tampa Bay irányítója az NFC döntőjében   -   Szerzői jogok  Matt Ludtke/AP Photo
Tom Brady, a Tampa Bay irányítója az NFC döntőjében - Szerzői jogok Matt Ludtke/AP Photo

Magyar idő szerint vasárnap este célegyenesébe érkezett az NFL-szezon a két konferenciadöntővel. Elsőként a nemzeti főcsoport fináléját játszották le, melyben a Tampa Bay Buccaneers izgalmas végjáték után 31-26-ra győzte le a meccsre az első kiemeltként érkező Green Bay Packerst.

A Bucks az aktuális szezon előtt szerezte meg a liga történetének egyik legjobb irányítóját, a hatszoros bajnok, de már 43 éves Tom Bradyt a New England Patriotstól. Brady ugyan 3 touchdownpasszt is dobott a meccsen, de emellett háromszor el is adta a labdát. A Packers irányítója, Aaron Rodgers szintén 3 TD-vel zárt, de csak egy interceptionje volt. A végjátékban a Green Baynek még komoly esélye volt az egyenlítésre, de a csapatnak nem sikerült megcsinálni a kulcsjátékot, így összejött Tom Brady tizedik Super Bowl-szereplése is, a rájátszásban zsinórban három idegenbeli győzelemmel.

Az amerikai főcsoport döntőjében a címvédő és első kiemelt Kansas City Chiefs a második kiemelt Buffalo Billst fogadta. A Chiefs sztárirányítója, Patrick Mahomes remekül játszott az összecsapáson, 325 yardot és 3 touchdownt ért el, ezúttal is elsősorban kedvenc célpontjait, Travis Kelce-t és Tyreek Hillt kereste. A kettős együtt 290 yardig jutott, a bejáratott támadógépezetet pedig nem tudta feltartóztatni a Bills védelme, így hiába kerültek előnybe a meccs elején, összességében nem sok esélyük volt a győzelemre. A végeredmény 38-24 a Chiefs javára.