"A Teremtő, evésre kényszerítve az embert, hogy élhessen, az étvággyal kéri fel erre, és a gyönyörrel jutalmazza."

2019.12.04

Eiffel Bistro & Bar

A nemrégiben felújított neobarokk stílusban épült impozáns, és egyben Budapest legmodernebb zöld irodaházában, az Eiffel Palace-ban várjuk kedves vendégeink. A felújított legendás épület szárnyai alatt egy új vibráló hangulatú hely kel életre, hűen és méltóan az épület történelméhez, melyet a letisztult gasztronómia, barátságos vendéglátás és egészségesen természetes alapanyagok jellemeznek. Virtuális sétát követően jöjjön el személyesen is!

A belváros szívében keresel rendezvényhelyszínt? Fontos számodra a jó közlekedés és a hangulatos, modern környezet? Akkor számodra az Eiffel Bistro & Bar a megfelelő választás. Éttermünk akár 150 fős rendezvények lebonyolítására is megfelelő helyszín.

Sajtburger és pikáns mangalica, burgonyalángossal

Esztétikai megjelenés: A burger tálalása szerintem kicsit hibrid lett. A burgerhez az a minimális pestos díszítés nekem helyzetidegen, de a hely stílusából fakadóan erősen elgondolkoztam azon is, hogy miként kezdjek neki a burgernek. Ezen nem mást értek, minthogy kézzel vagy késsel-villával lássak neki. Összességében tejesen rendben van, a bacon opció nem egy csíkocskát jelent, hanem vastagon lefedik a húspogácsát, ami önmagában 150 grammos. A sajt cheddarszósz és egészen dögösen mutat, ahogy kissé kicsurgott a burger oldalán. A buci gyanúsan péktől van, színre meglepően jól szolizott kiadás, enyhén szezámmagozva. Belső felét enyhén pirították, ahogy azt a trend diktálja. Egyedüli furcsaság benne a kigyóuborkakarika, ami kicsit retro elemnek számít burger viszonylatban. A mangalicás fogás tálalása is hibátlan, diszkrét díszítés szintén megvan, akár a burgernél. Három burgonyakorong, amire rákerült a zöldségragu és maga a lényeg, azaz a hús.

Ízvilág: A buci egészen kellemes, belső fele jó ropogós, a pirításnak köszönhetően. A húspogácsa teljesen átsült, kicsit bánom, hogy nem medium, de talán ezt, rendelés leadásnál lehet orvosolni legközelebb. Fűszerezése szolid, így érezzük benne a marhahús tiszta ízét. A sajtszósz teljesen meglepett. Sokkal intenzívebb íze van, mint a legtöbb rendes szilárd cheddarnak, engem meggyőzött! A bacon csíkok chips állagúak, magyarra fordítva kellemesen ropognak. Ízre lágyan sósak, kicsit sem esnek túlzásba. A köret kívánja a sózást, esetleg egy mártogatós szószt is el tudnék mellé képzelni. A magalicás vonal egészen ügyesen játszik érzékeinkkel. A pikáns jelző telitalálat rá. Nem csípős, hanem egyszerűen izgatóan hat ízlelőbimbóinkra, tényleg zseniális élmény. A burgonyalángosok nem tocsognak olajban, ízre hozzák az elvártat. A hús rostjai közül csurog a zsiradék, amitől lesz csak igazán finom. Állaga rendkívül omlós, ízre pedig egészen más világ, mint egy tucat hagyományos sertés hús.

Mennyiség: Első lépésként tisztázzuk, hogy nem egyedül ettem ezt a két fogást, egy szárnysegéd társult tesztelésemhez, akivel testvériesen osztoztunk a két ételen, így sikerült végül duplán tesztelni. A burgerben a húspogácsa átlagos tömegű, viszonylag ezen a 14-16 dkg környékén mozognak máshol is a húsok alapesetben. A buci és a többi feltét mennyiségben tökéletesen, arányosan épül köré. A sajtból talán picit sok lett, de ettől szép, szóval picit se bánom. A pikáns mangalica hozza az éttermi adagokat, de itt ne is várjunk fazéknyi kifőzdés mennyiségeket. A kép láttán viszont még mennyiségre is meglepett, nem mondom, hogy csurig lennék vele, de nem várt mennyiséget jelentett végül. A két fél adag együttesen tökéletesen elég, viszonylag sok sóhajtással jutottam el a következő sörforrásig. A burger a laktatóbb, ez nem kérdés, de ott a köret is sokat tesz bele a mutatványba.

Ár/érték: Azt figyelembe véve, hogy helyileg hol vagyunk és a város melyik szegletében, szerintem kicsit sem mondható drágának az Eiffel Bistro étlapja, a menüzés pedig kifejezetten olcsó. A burger jelenleg 1950 forintot, míg a pikáns mangalica 2350 egységet jelent a számla végösszegében. Ízre utóbbi nálam toplistás, a burger pedig egészen jól megállja a helyét a piacon, annak ellenére, hogy gyanítom az étlapra kizárólag a trendkövetés miatt került rá. Mindenképpen nézzük meg a kávézóteraszt is ha arra járunk, maga a Palace belülről is lenyűgöző, illetve egy mini nyomdász múzeumot is megcsodálhatunk, ahol a kiállított darabok bizony anno, az épületben működtek. Idén mindenképpen tervezek egy menüs/reggelis repostot, de ahhoz ugyebár hétköznap kell a déli órák környékén betalálnom a bejáraton.