A "Soul" közönségpremierje a Disney-csatornán lesz karácsonykor

2020.10.10

A koronavírus-járvány óriási veszteségeket okoz a filmiparban is. A gyártás és a forgalmazás is nehezen indul újra a tavaszi vesztegzár után. Habár a rajongók tűkön ülnek, a filmgyárak egymás után halasztják el premierjeiket. Legutóbb az új James Bond-film bemutatóját tették át novemberről jövő áprilisra

A koronavírus-járvány óriási veszteségeket okoz a filmiparban is. A gyártás és a forgalmazás is nehezen indul újra a tavaszi vesztegzár után. Habár a rajongók tűkön ülnek, a filmgyárak egymás után halasztják el premierjeiket. Legutóbb az új James Bond-film bemutatóját tették át novemberről jövő áprilisra.

A brit mozilánc, a Cineworld ezen a héten jelentette be, hogy egy időre bezárja összes moziját az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban is.

Sok amerikai mozi másképp gondolja kezelni a fertőzésveszélyt. Egységes szabályokat vezettek be termeikben, hogy a nézők biztonságban érezzék magukat. De ez sem sokat segít.

A Római Filmfesztivált viszont megtartják október második felében dacára annak, hogy Olaszországban is meredeken emelkedik az új fertőzöttek napi száma.

A fesztivál elnöke, Laura Delli Colli azt magyarázta az újságíróknak, hogy szeretnének segédkezet nyújtani a filmszakmának, amely művészet, ugyanakkor egy jelentős iparág is, és most a túlélésért küzd, úgyhogy ki kell állniuk érte. Úgy gondolja, hogy ez fontos küldetésük.

A nyitófilm a Pixar új mozija lesz, a "Soul". A közönség elé mozis premier helyett a Disney saját tévécsatornáján, a Disney+-on kerül majd karácsonykor.