A Disney is beszállt a streamingháborúba

2019.11.13

Újabb szakaszába lépett a streamingszolgáltatók háborúja, miután keddtől a Disney is beszáll a nézőkért folytatott versenybe. A Pixar, a Star Wars és a Marvel univerzum filmjei komoly vetélytársat jelentenek majd a piacvezető Netflixnek.

A streaming népszerűségét jelzi, hogy a versenybe beszállt az Apple is, igaz, egyelőre csupán 8 saját sorozattal, ám a tervek szerint 5 milliárd dollár értékben gyárt majd saját tartalmakat.

A listavezető Netflix mellett egyelőre az Amazon Prime a másik nagy szereplő, hozzájuk csatlakozott most az Apple TV és a Disney+. A kínálat jövő áprilisban a Peacockkal, májusban az HBO Maxszal bővülhet.

A Netflix első helye 150 millió előfizetőjével megkérdőjelezhetetlen, de szolgáltatása jóval drágább, mint az induló Disney+-é és a vetélytársak megjelenése hatással lehet a növekedésére is.

Az Amazon Prime előnye, hogy a házhozszállítási rendszerhez kapcsolódó kiegészítő szolgáltatásként is felfogható, ugyanakkor egyelőre komolyabb sikert a tartalomgyártás terén nem tud felmutatni.

Az HBO elsősorban a már meglévő tévés előfizetői bázisára építhet, míg a Peacock várhatóan ingyenes lesz, de reklámokkal.