Gazdasági hírek

Leállítják a kétkerekű elektromos jármű, a Segway gyártását júliusban. Az amerikai New Hampshire-ben található Segway vállalat már három éve fokozatosan átállt az elektromos rollerek gyártására, ezért a lépés nem okoz nagy megrázkódtatást a cégnek.

A portugál strandokon ugyan már pezseg az élet, de nem a turisták, hanem a helyiek miatt. Külföldiek alig vannak, a rövid távú szálláshely-kiadás átlagosan 90 százalékkal esett vissza tavaly ilyenkorhoz képest.

A magyar államháztartás önkormányzatok nélkül számolt úgynevezett központi alrendszere májusban 324,1 milliárd forintos hiánnyal zárt. Ezzel az első öt hónapban 1051,5 milliárd forint deficitet halmozott fel, erősítette meg hétfőn a Pénzügyminisztérium (PM).

Európa egén viharfelhők gyülekeznek a koronavírus miatt. A repülési szektorban kemény küzdelem várható a piaci részesedésért. Hogyan érinti ez a légitársaságok személyzetét? És mi lesz azokkal az utasokkal, akik a törölt járatok miatt várják a pénzvisszatérítést? Egyelőre legtöbbször hiába...

Az Európai Unió részletes versenyjogi vizsgálatot rendelt el az FCA (Fiat-Chrysler) és a francia PSA (Peugeot-Citroen) autógyártó csoportok tervezett egyesülése ügyében. Az uniós hatóságok attól tartanak, hogy a cégek összeolvadása a kisteherautók piacán a verseny csökkenésével járna.