Gazdasági hírek

                                                                                                                                                                                                             Hirdetés


Akár teljesen le is állhat november végétől az Ukrajnán keresztül Európába menő orosz gáz szállítása - jelentette be a Gazprom. Az orosz állami gázvállalat, amely a világ legnagyobb földgáz-kitermelője, közölte, hogy először csökkentik, de akár teljesen el is zárhatják a vezetéket, mert nem látják biztosítottnak, hogy a tranzitgáz célba ér.

Négy százalékkal emelkedett a magyar GDP 2022 harmadik negyedévében, és 4,1%-kal az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Bizonytalan helyzetbe sodorta a magyar könyvpiacot a száguldó infláció és az energiaár-robbanás. Eddig az eladott darabszámok csökkenését jórészt ellensúlyozta az áremelkedés, de eközben a költségek is nőnek, a profit pedig zsugorodik. A karácsonyi szezonban még sokan bíznak, de hogy az után kinek lesz még pénze megvenni a folyamatosan dráguló...

Tojással próbálták megdobálni a brit uralkodót és feleségét szerdán Yorkban. III. Károly király és hitvese azért látogattak az észak-angliai városba, hogy leleplezzék az uralkodó elhunyt édesanyja, II. Erzsébet szobrát. Ez az első szobor, amely halála után készült a két hónapja elhunyt királynőről.

                                                                                                                                                                                                                                         Hirdetés